Συνάντηση Πούλου με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς (ΕΕΕΔ), συναντήθηκε η βουλευτής Γιώτα Πούλου και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Τάσο Παλαμίδα, το Γραμματέα Νίκο Ανέστη, την Ταμία Μαρία Σύρου και τα μέλη Μαριάννα Δημακοπούλου και Γιάννη Ζητουνιάτη.

Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση.

Η ΕΕΕΔ Λιβαδειάς, ιδρύθηκε το 2004, με σκοπό την επικουρική και οργανωμένη υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού στην διαχείριση καταστάσεων κρίσης, καθώς επίσης και την έρευνα και διάσωση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα η οποία είναι καταχωρημένη στα μητρώα των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Οι τομείς δράσεις της είναι: ορεινή διάσωση, διάσωση σε υγρό στοιχείο, φυσικές καταστροφές (γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα), τεχνολογικές καταστροφές (βιομηχανικοί κίνδυνοι), πρώτες βοήθειες , επικοινωνίες και Δασοπροστασία.

Όπως επισημαίνει η κ. Πούλου:

Το εθελοντικό έργο τους έχει αφήσει ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία αλλά και στις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες.

Ο Δήμος Λεβαδέων, οι όμοροι Δήμοι καθώς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες για εξοπλισμό, απαραίτητο στο εθελοντικό τους έργο.

Σχετικά